Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор при покупка на 156 - дизел или бензин?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да де, ма колегата твърди, че бил скъп за поддръжка...
    sigpicex
    147Q2
    300bhp/606nm
    Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

• Реален разход на БЕНЗИН в София на 2.0ТС като хващам всички яки задръствания - 12,5л/100км....Като "софиянци" си заминат по родните места за празниците падам и под 12...

Извънградско каране (София - Плевен - Велико Търново - София) по правилата и спазване на ограниченията, 2-ма души в колата и малко багаж - 7,4л/100км

Извънградско каране (София - Пловдид - Асеновград - Пампорово - София)...на магистралата 140-160-170км/ч и бързичко по планинския път, с 4ма души в колата и мнооого багаж....8,5л/100км
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• haljscho,не може всички марки да са менте във всички магазини и това което ти казвам е факт неоспорим знаят го всички магазинери и всички монтьори от всички италианки най-често ремонтират окачване 156 .И по паважа не се движат само 156 и как така всички производители на ходова част правят що годе здрави носачи за всичко друго а само за 156 ги прават по кекави питам аз и отговор не искам ?
        Last edited by dimo; d.m.y г., 23:43.
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
          Да де, ма колегата твърди, че бил скъп за поддръжка...
          Голф, Астра....... са си с по-простичко окачване от 156..... Съответно по-мако неща могат да се развалят...........

Мой приятел на Вектра Б за 1,5г. сменя 2-ра биалета от една и съща страна...........
          Да разбирам ли, че Вектра Б е с чупливо окачване!!!!!!!
          Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Реален разход на БЕНЗИН в София на 2.0ТС като хващам всички яки задръствания - 12,5л/100км....Като "софиянци" си заминат по родните места за празниците падам и под 12...

Извънградско каране (София - Плевен - Велико Търново - София) по правилата и спазване на ограниченията, 2-ма души в колата и малко багаж - 7,4л/100км

Извънградско каране (София - Пловдид - Асеновград - Пампорово - София)...на магистралата 140-160-170км/ч и бързичко по планинския път, с 4ма души в колата и мнооого багаж....8,5л/100км
          Друга работа.......
          Основната ми мисъл беше, че при дизела при един и същ маршрут, спокойно каране и зверско напъване, разликата в разхода е 2л. а при бензина може и да се удвои.........

И както спомена по-горе миро каквото и да се развали и при дизела и при бензина едва ли ще е всичко възможно на веднъж или пък ще сполетят даденият екземпляр.......

dimo Е как тогава оригиналното окачване издържа по 10+г. и по 300х.км а тия оригинални части дет ги продават карат по-6месеца..........
          Как тампони Бърт за стабилизиращата щанга по 18лв. бр за 7-8мсесца са аут, а тампони от москвич за по 1лв. бр вече година и са бетон.........

Просто си отваряйте очите........
          В БГ. не важи правилото най-скъпото е най-УБАО..................
          Last edited by haljscho; d.m.y г., 23:42.
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

• Аз да кажа и аз за тая прословута поддръжка!
            До момента, съм дал поне 4000лв над цената на която я купих, а и тя не беше ниска. Това за горе-долу 1 година / 15 000км

Сега съм я пуснал за продаване на 3300лв ( едва ли някой ще я купи с тая негативна реклама на 156) и който я купи няма да налее 4000лв - 100%. Ае кажете ми, това не е ли кърък ?!
            Така че, явно, на някой неща им идва времето и щеш не щеш сменяш
            Дебитомери , носачи и т.н.

Имал съм Ауди А4 и там ако купиш оригиналните носачи ( онея 8 които са ) - забравяш за предница, ама наистина!

Явно все пак почти всичко е менте, което се продава... така че не са виновни Алфите и т.н.

Comment

• колеги купих си кола
              156 2.0 тс,колата е много хубава и изпъната
              щe kaча и снимки скоро
              бяхте ми много полезни
              Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

• Честито!!!

Comment

• haljscho преди GTV-то имах 156-ца, за две години много добре знам колко и издържа ходовата част, има си инженерна грешка в окачването - факт.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщение
                    колеги купих си кола
                    156 2.0 тс,колата е много хубава и изпъната
                    щe kaча и снимки скоро
                    бяхте ми много полезни
                    Браво колега! Двойката си е двойка
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      haljscho преди GTV-то имах 156-ца, за две години много добре знам колко и издържа ходовата част, има си инженерна грешка в окачването - факт.
                      Какво имаш в предвид под "инженерна грешка" ?

Comment

• Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
                        На ВЦ Голф 4 може ли да питам кое е скъпо по ходовата част? На А4 сменяш един път целия комплект носачи с читави (8броя) и забравяш. БМВтата са вече по-скъпи.
                        Слабост на 56ците са носачите и рейката... ФАКТ! .
                        Обаче на А4, респ. Пасат, времето в което ще забравиш за носачите е правопропорционално на марката носачи, които си купил и за какви пари. Лемфьордер им дават 90 000 км по нашите пътища. Те обаче струват баща си - над 1000. На всичко друго, му дават по-малко като км с тия дупки, най-читавото от което е TRW, ама и то е солено - над 850 лв.

Окачването на Алфата не е по-евтино, ако сменяш с Moog или TRW. По-евтино може да излезе обаче с полиуретана, защото това, което сдава багажа, са точно тампоните. А при А4/Пасат сдават ябълковидните връзки на носачите, и там това не е като да сменяш тампон... практически е нелечимо, освен с ново.
                        БМВ се води по-скъпо, да, ама и при него има лечение с полиуретан, както при Алфите ни.
                        А относно Голф 4 - той не е в този клас, първо, и второ е с доста по-опростено и значително по-здраво окачване. Реално, колата си е много добра, единствения й проблем е, че е фолкщайга и е Голф...

При Алфата 156 определено не е кой знае колко евтино, но със сигурност в същия клас от същите години, има модели от други марки с по-скъпа поддръжка. Една Рено Лагуна 2, освен А4/Пасат, БМВ, Бенц, е добър пример - колкото Лагуна 1 е здрава, толкова Лагуна 2 е кекава, отгоре на това със скъпи части...
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Карах дълго време една Делта 2 1.9TD ( носачите са като на Типо) , е така и си я продадох... въобще не тропнаха... а едва ли някой ги е сменял...

Таaaa....... на какъвто боклук случиш ( важи и за частите )

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Реален разход на БЕНЗИН в София на 2.0ТС като хващам всички яки задръствания - 12,5л/100км....Като "софиянци" си заминат по родните места за празниците падам и под 12...

Екстра, че си дал точни цифри, харесва ми.
                            Ето алтернативните на 2.4жтд двигател:

1. Реален разход в София с максимално задръстване, при извънредни ситуации - макс 8.5 (това ми е и най-големия разход отчетен от както карам автомобила - 3.5 години)
                            Абсолютно средно софийско каране между 6.0 лятото (в пик на отпуски падам и под 6) до към 7.5 зимата.

Когато софиянци се изнесат (главно по празници) и особено през лятото (юли и август), разхода ми е около 6.3-6.6.

2. Извънградско каране по абсолютно спазване на ограниченията според пътя на който се намирам и знаците по пътя - 5.3л/100км. Абсолютно икономичното каране 4.41л/100км.

3. Извънградско каране, под предела на безразсъдното. Извънградско по магистралата поддържане около 170км/ч, извънградски път поддържане между 120-140км/ч, където е възможно разбира се. Голямо планинско каране на педал на 0%-100%, демек изпреварване колкото може, прескачане на коли - разход 6.74л/100км, реално и най-големия, който е на извънградско каране.

Абсолютно средно харчене на автомобила, може да се види от подписа ми -> 6.95л/100км, като около и над 85% са ми в София.

На тема разход съм педантичен и до сега няма едно зареждане в автомобила ми, което да не е отчетено и записано, като изключим първия 1-2 месец от придобиването на автомобила.

Чисто тегло на автомобила с мен в колата е около 1459кг.
                            Last edited by BO; d.m.y г., 13:57.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Този разход е перфектен! Даже повече от перфектен.

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                                Екстра, че си дал точни цифри, харесва ми.
                                Ами няма да се лъжем я Какво печеля като кажа, че ми гори 7 на 100 в София като се нареда на колонката и кихна 27лв, а съм минал 100км

Не мисля, обаче че примерно, ако хвана да карам едно средностатистическо БМВ Е46 2.0 бензин, разхода ще бъде много по-различен по същия маршрут (12/100 в София и 7-8 извънградско)...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                                X